Gebaren ter ondersteuning van het basisonderwijs

Logo ontwerp, huisstijl, merkidentiteit, website - onderwijsmetgebaren.nl

Meer zelfvertrouwen, leergieriger en minder conflicten.

Het structureel inzetten van gebaren heeft een zeer positieve invloed op de spraak/taalontwikkeling. De passieve en actieve woordenschat wordt vergroot en het versnelt en versoepelt de lees/schrijfontwikkeling. Door in het regulier basisonderwijs, het vroeg voorschoolse onderwijs en de kinderopvang gebarentaal te introduceren ontdekken steeds meer leerkrachten, ouders en kinderen, de kracht van gebaren.

Onderwijs Met Gebaren

Voor een bedrijf dat zich specialiseert in gebaren spreekt een logo met daarin handen natuurlijk voor zich. Maar om uniek te zijn én ook te blijven heb ik eerst een visueel onderzoek gedaan.

Beweging onderzoek
Schetsen van logo
Logo schetsen OMG
Schetsen van OMG op de computer

Het gebruiken van iconen

OMG geeft cursussen aan leerkrachten en ouders om de gebaren te leren. Dit gebeurt door middel van zelfstudie en filmpjes. Daardoor is de play knop in mijn onderzoek naar voren gekomen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om de eerste letters van Onderwijs Met Gebaren te gebruiken. Het logo bestaat dus uit een O, M en een G.

De letter O is de middelste ring, het hoofdje met smile, Onderwijs. Het lesmateriaal, boek, is de letter M van 'Met'. De buitenste ring met deur wat verwijst naar zelfstandig leren, is de letter G van gebaren.

Logo van Onderwijs Met Gebaren
Merkidentitei Onderwijs Met Gebaren

Overtuigende slogan

Omdat het verschil tussen leerkrachten, ouders en kinderen met kennis van gebaren zo groot is dan die zonder kennis, hebben we een sterk overtuigend slogan bedacht. 'Leer de kracht van gebaren'. En dat is precies wat de deelnemers leren en toepassen.

Website design OMG

Onderwijs Met Gebaren hebben we gepositioneerd als een vriendelijke en behulpzame partner in het leren van gebaren. Door te kijken naar de uitverkochte opleidingen, na de succesvolle brandlancering, kunnen we zeggen dat Onderwijs Met Gebaren nog lange tijd hét bedrijf zal zijn dat leerkrachten, ouders en kinderen op weg helpt naar een groot gevoel van zelfvertrouwen en een afname van conflicten.

Heb jij een interessante uitdaging waar ik jou mee kan helpen?

Meer werk

Smaakmeesters
Smaakvol Noord-Holland
Kunst Centrum Bergen aan Zee
Kunst Centrum Bergen aan Zee
Over zes&zeventig

Als marketing coach help ik innovatieve ondernemers bij het beantwoorden van hun vragen. Via mijn blog en nieuwsbrief deel ik mijn kennis op het gebied van ondernemen, strategie en marketing.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27