Kunst Centrum Bergen aan Zee

Logo ontwerp, art direction, fotografie, webdesign

Zet jij je wel eens in voor iemand? Vrijwillig, kosteloos, gratis en voor niks?

Van kunstenaars Job Versteeg en Gerard Moret kreeg ik de vraag om hen te helpen met het opzetten van Kunst Centrum Bergen aan Zee. Kunstenaars zijn over het algemeen goed in hun vak, maar zich zelf positioneren of verkopen dat is vaak lastig. Ik heb hen geholpen met het creëren van een identiteit waarin ik de kunstenaar portretteer met hun werktuig in de hand.

Kunstenaars Job en Gerard

De kunstenaars laten spreken

Normaal gesproken zie je het werk van de kunstenaars. Ik heb de keuze gemaakt om de kunstenaars zelf te portretteren met de werktuigen in de hand waarmee zij hun kunst maken.

De kunstenaar Gerard Moret staat afgebeeld met zijn kwasten en spuitbus en Job Versteeg met lashelm en lasdraad. Allebei de portretten zijn zwart/wit, daarmee heb ik de ruwheid van het werk van deze kunstenaars naar voren laten komen. Gerard maakt kunst met verf en spuitbus en Job last voorwerpen met ijzer en hout wat hij vind op het strand.

Ontwerp Popke Bakker
Design flyer kunstenaars
Design flyer KCBZ

Kaartspel

De flyer die werd uitgedeeld als uitnodiging om de expositie aan te kondigen is een speelkaart. Job en Gerard exposeerden vrijwel altijd samen en een enkele keer wordt de expositie versterkt door het werk van een derde kunstenaar, zoals Popke Bakker. Hij gebruikt vooral wiskundige vormen in zijn werk. Op de flyer staan geen werken van de kunstenaars afgebeeld, alleen een link/knipoog naar hun manier van werken.

Flyer ontwerp Kunst expo Bergen aan Zee

De link met zee ligt niet alleen aan het feit dat de exposities in Bergen aan Zee werden gehouden, maar had ook te maken met dat Job Versteeg visser is en hij in zijn kunst werkt met drijfhout.

De zee loopt als rode draad door het werk. Het gebruik van de eerste letters van de naam Kunst Centrum Bergen aan Zee als reddingsboei en met twee kleine aanpassingen ook als anker zijn wederom een verwijzing naar de zee.

Logo KCBZ
Logo ontwerp anker KCBZ

Website

De website is eenvoudig, maar duidelijk ingericht, o.a. met de persoonlijke verhalen van de kunstenaars en de expositie data. Het kleurgebruik is ook hier zwart/wit met rode accenten.

Webdesign KCBZ Bergen aan Zee

Heb jij een interessante uitdaging waar ik jou mee kan helpen?

Meer werk

Logo OMG
Onderwijs Met Gebaren
Logo Klein Geluk
Klein Geluk ontbijt & lunch
Over zes&zeventig

Als marketing coach help ik innovatieve ondernemers bij het beantwoorden van hun vragen. Via mijn blog en nieuwsbrief deel ik mijn kennis op het gebied van ondernemen, strategie en marketing.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27