Video’s trekken meer aandacht dan tekst en bewegend beeld blijft langer hangen in de gedachten van de kijkers. Zakelijk-gerelateerde video’s zetten net zo goed aan tot actie na het zien van de juiste video, als na het lezen van een overtuigend artikel.

Een bedrijfsfilm vertelt op een enthousiasmerende manier in 1 tot 2 minuten wat een bedrijf doet. Het geeft de kijker een idee wat jij doet en hoe het er bij jou uitziet. Vertel in een bedrijfsfilm waarom je iets doet en daarna wát je doet.

Door videomarketing toe te passen met een how-to-video krijg je de kijkers op YouTube enthousiast. Een goede bedrijfsfilm werkt als branding en straalt jouw identiteit uit. Een bedrijfsvideo kun je overal inzetten, op je website, op social media maar het kan ook een geweldige entree zijn als presentatie bij een potentieel nieuwe klant.

Uit een onderzoek van eMarketer blijkt dat:
1. Video aanzet tot actie
2. Video in sommige gevallen geprefereerd wordt boven tekst
3. Online veel gekeken wordt naar testimonials, product demo's en reviews
4. Video 'social' is en sneller wordt gedeeld dan tekst
5. De lengte van video's van 1 tot 3 minuten de voorkeur heeft

Over zes&zeventig

Als marketing coach help ik innovatieve ondernemers bij het beantwoorden van hun vragen. Via mijn blog en nieuwsbrief deel ik mijn kennis op het gebied van ondernemen, strategie en marketing.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27